Loading Events

« All Events

Clinevo Safety – Pharmacovigilance Database Free Live Training & Certification Program

July 10 @ 6:30 pm - 9:30 pm

This program enables PV specialists across the globe to get trained on the latest / advanced PV databases in the market. The program focuses on Clinevo Safety, one of the fastest-growing PV Database and most preferred by many CROs / sponsors globally for their Pharmacovigilance / Drug Safety. This is a free live training and certification program on the Clinevo Safety Database.

By the end of this program, you will gain in-depth knowledge about the Clinevo Safety PV database and certification of participation from Clinevo Technologies.

Eligibility to enroll for the training and certification program: Minimum 2+ years of experience in the Pharmacovigilance domain working with CROs/ Pharma. Register yourself using your official ID,which is mandatory.

Mode of Training : Online / Virtual

Event Timings:  06:30 pm to 09:30 pm IST (3 hours)

                                   09:00 am to 12:00 pm EST (3 hours)

                                  08:00 am to 11:00 pm CST (3 hours)

​Assessment : Online Assessment

Do you aspire to be a certified Clinevo Safety PV Database Expert? Clinevo provides you with an opportunity.

To be a certified Clinevo Safety PV Database Expert, follow the steps below:

Step 1: Register yourself for this free live training and certification program.

  CLICK HERE to register!

Step 2: Attend the 3 hours detailed Database training on 10 July, Saturday

Step 3: Post training, you will receive an online assessment link to take up the assessment at your convenience. Once you clear the evaluation scoring above 85%, you will be certified as a Clinevo Safety Database Expert.

Training Participation and Expert Certification will be sent to your respective email IDs.

Agenda:

S.No. Topic Time

1

Brief introduction of the trainers 09:00 – 09:05 am EST

2

Clinevo Safety PV database overview 09:05 – 09:15 am EST
3 Duplicate Search and Case Registration 09:15 – 09:30 am EST

4

Case Processing, Medical Coding & Causality Assessment 09:30 – 10:15 am EST
5 Workflows – Quality Review and Medical Review 10:15 – 10:30 am EST
                                                   15 mins break

6

Expedited reports generation – E2B, CIOMS, MedWatch Reports generation 10:45 – 11:00 am EST
7 Transmission of reports to USFDA, EMA, India and other countries 11:00 – 11:15 am EST

8

Aggregate / Periodic reports generation & Line listings 11:15 – 11:30 am EST
9 Signal Detection & Analytics 11:30 – 11:45 am EST

10

Q&A Session 11:45 – 12:00 pm EST

The Clinevo Safety – Pharmacovigilance Database training and certification program is a 3 hour webinar with LIVE training and presentation from the industry experts.          

Register yourself, gain a wealth of new knowledge and get certified.

Register now !

Details

Date:
July 10
Time:
6:30 pm - 9:30 pm